Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage

Njut av den världsberömda svenska klassiska massagen – en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

Här anpassas massagebehandlingarna helt efter dina behov. I ett inledande samtal kommer du och din terapeut överens om vad Du behöver just idag. Det kan vara att du har ett specifikt problem eller att du vill ha avkoppling och komma ned i varv. Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress. Hos mig är Du i fokus och vi gör allt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Massagen mjukar upp spända muskler och får din blodgenomströmning att öka vilket också ökar din prestationsförmåga. Du får en djupare och lugnare andning vilket motverkar spänningar vid smärttillstånd. Massage har också och har en lugnande effekt på nervsystemet. Efter behandlingen får du bra råd av din terapeut på enkla knep för att må bättre i din vardag.

Efter behandlingen

Direkt efter en massage kan du känna dig lite yrvaken eller behagligt ‘mosig’ vilket inte är konstigt då spänningar har lösts upp, Oxytocin (ett ”lugn och ro-hormon”) har frisatts, blodtrycket sänkts m.m., men du blir snart pigg och välmående. Om det är en av dina första gånger på massage eller om det var länge sedan du gick sist och du får en någorlunda djupgående behandling kan du även få känslan av träningsvärk i musklerna i ett par dagar efteråt, detta är helt normalt och blir mindre för varje behandling du går på. Efter behandlingen får du ett glas vatten eftersom massage bland annat ökar utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna.

Effekter av massage

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang för att stimulera och påverka muskler, leder, blodkärl och nerver. De positiva fysiska och mentala effekterna är många.

Massagens historia

Det finns hundratals olika massagemetoder runt om i världen. De allra flesta har hämtat sina grunder i den svenska klassiska massagen (swedish massage). Det är också den som blivit den mest använda massagemetoden i västvärlden och den som vi använder oss av.

Etiska regler för certifierade massörer

Som massör arbetar man med att ge människor vård och hjälp. Detta är en ansvarsfull uppgift och därför följer man branschens etiska regler.

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund har tagit fram etiska regler för sina medlemmar och Branschrådet Svensk Massage ställer sig bakom dessa.

Boka behandling

Redo att må bättre?